Hejssan! Tässä on ollut kesällä kaikenlaista ohjelmaa, ettei oo oikein kerennyt päivittelemään tätä blogia. Agiliitoa ollaan treenattu molempien kanssa ja Gabsyn kanssa alotettiin pikku kisaputki elokuun alussa, tosin ei millään kauheen hyvällä menestyksellä. Gabsyn kanssa päätettiin lopettaa tokoilut, kun ei siitä oikein tule mitään. Lilyn kanssa sen sijaan ollaan nyt eskarissa ja ollaan kehitytty aika huimasti. Lilyn kanssa olis tarkotus mennä tokokokeisiin, sitten kun ollaan siihen valmiita.  Möllitoko olis ollut tossa yks kerta, mut ei päästy just sillon.

Gabsyn kanssa ollaan kehitytty tämän kesän aikana agilityssä aika lailla. Jukka on ollut todella hyvä kouluttaja ja on antanut suoraa palautetta jne. Niin se pitääkin!! Takaaleikkaukset ei kyllä ihan sujuvasti vielä suju, niitä harjotellaan koko ajan. Putkeen meno väärästä päästä on nyt vähän mennyt vaihtelevalla menestyksellä. Lempäälän kisoissa 3 starttia meni aika pyllylleen, kun Gabsy kielsi muistaakseni joka radan ainakin jollain putkella. Ihan uskomatonta!!! Kontaktit se otti osittain, mut sekin on onneks paranemaan päin!:) Kontaktit on nyt sen meidän pahin ongelma ja niitä pitää kauheesti treenata. Gabsy ottaa nykyään treeneissä useimmiten aika hienosti ne kontaktit, mut ei aina. Siihen pyritään, et se ottais ne aina yhtä hienosti. Lähdössä pysymisen kanssa ei juurikaan ole ongelmia treeneissä, mutta kisoissa edelleen kyllä. Takujen yks startti meni ihan pilalle, kun en saanut Gabsyä pysymään lähdössä ja aika pian siinä sitten toisella esteellä tuli jo hylly, kun en kerennyt mukaan. Möllikisoihin pitäis mennä treenailemaan tota! Oltiin viime perjantaina OK-koirien kentällä harkkakisoissa. Ne meni aivan perseelleen, Gabsy vaan louskutti, eikä kuunnellut mua yhtään. MUTTA, toisella radalla se pysyi kun pysyikin lähdössä, niin että pääsin ekan esteen taakse ja sittenkin se lähti vasta kun sai luvan! Edistystä!;) Takujen kisat oli viimeset missä oltiin ja ne meni ehkä parhaiten. Lauantaina eka rata meni siis plörinäks, kun Gabsy varasti enkä kerennyt mukaan. Ainahan se kyl varastaa kisoissa, vaikkei niin sais olla!;) Toinen rata oli aika hieno ja siinä oli sitä asennetta!!:) En muista mitä virheitä tuli, mut 10 se oli kuitenkin ja sijotuttiin sillä toisiksi. Tona päivänä tajusin sen, että mun pitää oikeesti olla vihanen siellä radalla ja käskee Gasbyä ihan kunnolla! Niin voi saada tuloksia, sanoi Jukka. Sunnuntaina lähdettiin kisaamaan sitten ihan eri fiiliksellä vesisateeseen. Eka rata meni hyvin, mutta Gabsy tiputti 2 rimaa!! KÖKKÖ!! Jos ei kontakteilta tai putkelta tuu virhettä, niin sitten jotain muuta!;) Toinen rata olikin sitten lähes täydellinen. Tällä kertaa minä tiputin yhden riman, mun käsi osu siivekkeeseen ja rima tippui. FUCK!!!! Ei voi olla todellista! Vai onko meillä vaan huonoa tuuria??? Ne nollat on vaan niin pienestä kiinni, et ihan ärsyttää!! Aikakin oli ihan huikee! Tolla vitosella voitettiin se rata ja ihan sairaan hyvä fiilis, nollasta huolimatta!!:) Olishan se pitänyt jo tulla, mut minkäs teet..Toi oli ehkä meijän hienoin kisarata ikinä!!=) Tollasia lisää, niin niitten nollien on pakko tulla! Ja tappajameininki radalla!;) Seuraavat kisat olis sitten Yjöjärvellä syyskuun ekana viikonloppuna ja Nokialla seuraavana. Sinne sitten kauheella raivolla kisaamaan!;) Ja ennen sitä kovaa treenausta ja ainakin yhdet möllikisat Nokialla olis tiedossa.

Lilyn kanssa ollaan harjoteltu ihan hyppyjä ilman rimoja, takaaleikkauksia, takaakiertoja, välistävetoja jne. Putkeen menoa väärästä päästä ja eri kulmista pitäis treenata lisää. Ollaan käyty Pirkkalan Piskeillä nyt muutaman kerran, ku siel on sellanen pentukurssi. Tosi huonoa opetusta siellä saa, mutta mentiin nyt vähän treenaamaan ryhmässä. Ollaan siellä kokeiltu vähän puomia, A:ta, kerran keinua ja rengasta. Ja pieniä ratapätkiä. Keppejäkin ollaan otettu vähän, mutta ehkä pitäis alkaa niillä ohjureilla opettamaan. Kovasti oon yrittänyt Lilylle opettaa myös, että kontaktille, jalat maassa jäädään odottamaan, kunnes saa luvan lähteä. Ratapätkät ei vielä kauheen hyvin suju, ja Lily on aika kiinni mussa, vaikkakin se irtoo jo nyt paremmin kun Gabsy. Välillä se vaan hyökkii mun päälle, kun on vähän epävarma mitä tehdä!;) Se on niin honkkeli ja kauhee vauhti päällä. Kovat olis tavotteet Lilyn kanssa agilityssä, mut saa nähä mitä siitä tulee. Toivon mukaan saadan takulaisten kanssa talveksi penturyhmä kasaan ja voidaan alkaa treenaamaan ryhmässä ja jonkun ohjauksessa. Olis ihan huippu, sitä me todella tarvitaan!!! Mä oon ite välillä vähän hukassa Lilyn kanssa..Mut eiköhän se tästä. Perusjuttuja me ollaan silti vaan harjoteltu ja eiks ne oo kuiteski aika tärkeitä?!

Tän kuun vikana maanantaina Jukka videoi pari rataa, mitkä tehtiin keväällä. Nyt ne tuntui jo helpommilta ja meillä meni ihan hyvin molemmat. Jännä nähä ne videot sitten joskus, miten sitä ite ohjaakaan!;)